Toyota BT Tyro elektrische transpalletten en stapelaars

Toyota Material Handling lanceert voor het eerst in lange tijd een compleet nieuwe reeks in hun warehousing assortiment. Onder de familienaam BT Tyro brengt Toyota elektrische transpalletten en stapelaars met lithium batterijen voor lichte toepassingen. Wij kregen de BT Tyro modellen net binnen en geven onze eerste indruk.

Toyota BT Tyro stapelaars en elektrische transpalletten

De BT Tyro-reeks bestaat voorlopig uit slechts twee modellen. De LHE130 elektrische transpallet en de SHE100 elektrische stapelaar. Verwacht geen toeters of bellen. Enkel het hoogstnoodzakelijke is voorzien en opties zijn er niet. Bij de SHE100 heeft u wel de keuze uit twee verschillende hefhoogtes: 2,9 m of 3,6 m. Dit gebrek aan opties moet er voor zorgen dat deze toestellen sneller van de band rollen en dat ze net zoals manuele transpalletten uit voorraad te verkrijgen zijn.

Specificaties

Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste kenmerken van de BT Tyro toestellen. Dit is uiteraard geen vergelijking van de twee producten. Appels en peren. U kent het wel.

Model LHE130 SHE100
Capaciteit 1300 kg 1000 kg
Eigen gewicht 135 kg 565 kg
Hefhoogte 195 mm 2900 of 3600 mm
Vorken 1150 x 540 mm 1150 x 570 mm
Topsnelheid 4.8 km/u 4.5 km/u
Opstarten Met pincode Met pincode
Vorkwielen Dubbel polyurethaan Dubbel polyurethaan
Batterij 24V 36Ah Lithium 24V 60Ah Lithium
Lader Extern 12A Ingebouwd 25A

Beide toestellen hebben een groot voordeel op de weegschaal t.o.v. de standaard modellen uit de Levio en Staxio reeksen. De BT Tyro LHE130 is maar liefst 120 kg lichter dan de LWE130. De BT Tyro SHE100 stapelaar is bijna 250 kg lichter dan het vergelijkbare SWE100 model.

Dit lichte gewicht is te danken aan het gebruik van kleinere onderhoudsvrije lithium batterijen. Bij de LHE130 is deze batterij met slechts 7 kg eenvoudig uitneembaar. Hierdoor is het mogelijk om nog efficiënter te werken door de batterijen te wisselen en de ene extern op te laden terwijl de andere gebruikt wordt. De 60Ah batterij van de SHE100 is ingebouwd en op te laden via een gewoon stopcontact in 2,5 uur.

Toepassing van de BT Tyro modellen

De BT Tyro transpallet is dankzij zijn compacte afmetingen geschikt voor lichte toepassingen in kleine ruimtes zoals winkels en magazijnen. Maar wij zien de LHE130 ook als de ideale transpallet op de vrachtwagen voor het laden en lossen van ladingen. Bovendien kan de kleine lithium batterij in 2,5 uur opgeladen worden in de vrachtwagen. 

De BT Tyro stapelaars zijn door het compacte ontwerp en hun wendbaarheid ook inzetbaar in kleine ruimtes. De Tyro SHE100 kan zelfs met de disselboom in verticale stand bediend worden. Dus naast winkels en magazijnen kunnen deze stapelaars door hun lichte gewicht ook in liften en op tussenverdiepingen gebruikt worden.

 

Conclusie

De BT Tyro elektrische transpalletten en stapelaars zijn echte instapmodellen geschikt voor lichte toepassingen. De Tyro LHE130 zal eerder een upgrade zijn van een manuele transpallet dan een alternatief voor de volwaardig elektrische modellen. Ook de Tyro SHE100 stapelaars zijn de perfecte oplossing voor gebruikers van hand- en semi-elektrische stapelaars die hun productiviteit willen verhogen.

Voor meer specificaties en actuele prijzen voor BT Tyro verwijzen we graag naar onze productpagina’s:

► Toyota BT Tyro LHE130 elektrische transpalletten

► Toyota BT Tyro SHE100 elektrische stapelaars

Recent Hefnieuws
Vossal gebruikt rupshoogwerker van Hermans Heftrucks

Vossal en Hermans Heftrucks: huurpartners van het eerste uur

Toen Hermans Heftrucks met de verhuur van machines begon, was de specialist in aluminium ramen en deuren Vossal bij de eersten om van die nieuwe dienst gebruik te maken.

Lees meer
Slingsby showroom in London singlelift trucks

De voorloper van de handtranspallet

De spiegel van een bestelwagen van Hermans wordt beschadigd in een aanrijding. Een heel banale gebeurtenis, maar dit voorval is de aanleiding voor de gift van een museumstuk. De voorloper van de handtranspallet.

Lees meer