Over Hermans

Door de jaren heen is Hermans uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Zowel nationaal als internationaal kan Hermans op ruime appreciatie rekenen. Het bedrijf wist zich te specialiseren in de verkoop, verhuur en service van alle soorten vorkheftrucks, verreikers, hoogtewerkers en intern transportmateriaal.

1962: Oprichting

In 1962 begint Victor Hermans met de aan- en verkoop van paarden. Omdat paarden zo nu en dan worden geruild voor tractoren gaat hij niet veel later ook Volvo tractoren verhandelen.

1972: Een volgende generatie

Na het vroege overlijden van hun vader nemen de kinderen Hermans in 1972 het bedrijf over.

'80: Melkmachines, tractoren, grasmachines en compact tractoren

Al gauw weten ze het bedrijf uit te breiden: in de jaren 1980 leggen ze zich toe op de verkoop van o.a. Alfa Laval melkmachines, Fendt tractoren, grasmachines en compact tractoren. Daarnaast baten ze ook een BP tankstation uit.

1990: Verhuis naar de huidige locatie

In 1990 verhuist de firma naar de huidige locatie op de Beersebaan in Rijkevorsel. Tot het begin van de jaren 1990 richt Hermans zich voornamelijk op de voor de landbouw noodzakelijke machines. Het aantal landbouwers neemt echter gestaag af en het bedrijf begint zich meer en meer te specialiseren in de verkoop van vorkheftrucks.

2002: Nieuwbouw

Het steeds groter wordende bedrijf snakt naar extra ruimte en om aan die nood tegemoet te komen start in 2002 de bouw van de huidige nieuwbouw. In diezelfde periode verhuist ook Hermans Tuinmachines (nu Herco Machinery) naar de Beersebaan.

2012: 50-Jarig bestaan

In 2012 bestaat het familiebedrijf uit de Kempen exact vijftig jaar.

Vandaag is Hermans dan ook zowel nationaal als internationaal gekend als een firma die kwaliteit en service hoog in het vaandel draagt en zo wil het bedrijf nog minstens vijftig jaar verder gaan.

2014: Hermans TM gaat voor eigen toekomst

In 2014 kiest Hermans TM voor een eigen toekomst met een eigen filiaal en een nieuwe naam: Herco Machinery. Voortaan bedienen zij voornamelijk handelaars van Wallenstein, Peruzzo, Balfor en Spider Green over heel Europa vanuit Rijkevorsel. Hermans Heftrucks blijft zijn klanten bedienen vanop de Beersebaan 71 in Rijkevorsel.

2015: AQ-forklifts boven het doopvont

In september 2015 lanceert Hermans Heftrucks een nieuwe handelsnaam met eigen webplatform. AQ-forklifts wordt speciaal opgericht om de collega heftruck-handelaars te bedienen. Voor de eindgebruikers verandert er niets. Zij kunnen ook in de toekomst terecht bij Hermans Heftrucks.