Van paardenkoopman tot specialist in hefwerktuigen

Hermans Heftrucks is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en service van heftrucks, verreikers, hoogwerkers en intern transportmateriaal. Wat begon als een handel in paarden, groeide uit tot een gevestigde waarde in de machineverhuur en de material handling sector. Zowel in binnen- als in buitenland kan Hermans na 60 jaar op ruime appreciatie rekenen.

1962: Oprichting

In 1962 begint Victor Hermans met de aan- en verkoop van paarden. Omdat paarden zo nu en dan worden geruild voor tractoren gaat hij niet veel later ook Volvo tractoren verhandelen.

1972: Een volgende generatie

Na het vroege overlijden van hun vader nemen de kinderen Hermans op zeer jonge leeftijd in 1972 het bedrijf over.

'80: Melkmachines, tractoren, grasmachines en compact tractoren

Al gauw weten ze het bedrijf uit te breiden: in de jaren 1980 leggen ze zich toe op de verkoop van o.a. Alfa Laval melkmachines, Fendt tractoren, grasmachines en compact tractoren. Daarnaast baten ze ook een BP tankstation uit.

1990: Verhuis naar de huidige locatie

In 1990 verhuist de firma naar de huidige locatie op de Beersebaan in Rijkevorsel. Tot het begin van de jaren 1990 richt Hermans zich voornamelijk op de voor de landbouw noodzakelijke machines. Het aantal landbouwers neemt echter gestaag af en het bedrijf begint zich meer en meer te specialiseren in de verkoop van vorkheftrucks.

2002: Nieuwbouw

Het steeds groter wordende bedrijf snakt naar extra ruimte en om aan die nood tegemoet te komen start in 2002 de bouw van de huidige nieuwbouw. In diezelfde periode verhuist ook Hermans Tuinmachines (nu Herco Machinery) naar de Beersebaan.

2004: Verreikers, hoogwerkers en schaarliften

Omdat meer en meer klanten uit de industriesector komen, stijgt de vraag naar andere producten en diensten. Hermans breidt het aanbod daarom stelselmatig uit. Het start met de verkoop, verhuur en service van onder meer verreikers, hoogwerkers en schaarliften.

2012: 50-JARIG BESTAAN

In 2012 bestaat het familiebedrijf uit de Kempen exact vijftig jaar.

Vandaag is Hermans dan ook zowel nationaal als internationaal gekend als een firma die kwaliteit en service hoog in het vaandel draagt en zo wil het bedrijf nog minstens vijftig jaar verder gaan.

2015: AQ-forklifts boven het doopvont

Nadat Hermans TM in 2014 kiest voor een eigen toekomst onder de naam Herco Machinery, lanceert Hermans Heftrucks in 2015 een nieuwe handelsnaam met eigen webplatform. AQ-forklifts wordt speciaal opgericht om de collega heftruck-handelaars te bedienen. Eindgebruikers kunnen ook in de toekomst terecht bij Hermans Heftrucks.

2022: 60 Jaar Hermans

2022 is opnieuw een feestjaar voor Hermans. Het bedrijf uit Rijkevorsel blaast 60 kaarsjes uit en wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Daarom nodigt het iedereen uit op zondag 2 oktober voor een blik achter de schermen en een hapje en een drankje.

Meer info