Toyota Traigo 80V HT heavy duty heftruck

Tijdens de CeMAT vakbeurs in Hannover heeft Toyota de nieuwe Traigo 80-volt reeks voorgesteld. Deze extreem stille heftrucks met een laadvermogen van 6 tot 8 ton blinken uit door hun topprestaties, wendbaarheid en efficiëntie.

“We zijn ervan overtuigd dat we een toonaangevende heavy duty 80V heftruck serie ontwikkeld hebben die een waardig alternatief vormt voor heftrucks met verbrandingsmotor en contragewicht” aldus Craig Walby, Manager Productontwikkeling bij Toyota Material Handling Europe. “Dankzij de keuze aan accutechnologie, de zwevende cabine en I_Site implementatie is de nieuwe Traigo 80 HT een echte verrijking voor de Traigo familie. Bovendien is de 8 ton versie nu ook verkrijgbaar met een lastzwaartepunt op 900 mm.”

De beschikbare modellen met hun capaciteit en lastzwaartepunt:

  • Toyota 9FBM60T    6.000 kg / 600 mm
  • Toyota 9FBM70T    7.000 kg / 600 mm
  • Toyota 9FBM80T    8.000 kg / 600 mm
  • Toyota 9FBH80T    8.000 kg / 900 mm

Stille harde werkers

De krachtige elektromotoren garanderen een geweldig klimvermogen en aanzienlijke rijsnelheid. Hierdoor kan de heftruck worden ingezet voor zware klussen, die voordien enkel mogelijk waren met vorkheftrucks met verbrandingsmotor.

Het sterke vermogen doet niets af van de wendbaarheid van de heftruck. Dankzij de precieze achterste stuurinrichting kan de heftruck ook goed manoeuvreren in compacte ruimtes. Verder zorgen het doordachte ontwerp van het dashboard, de geveerde cabine met uitstekende zicht rondom en het betrouwbare Toyota SAS systeem voor een uitzonderlijk gebruikerscomfort en veiligheid.

Volledig elektrisch

De nieuwe 80 volt modellen zijn voorzien van elektrische stuurbekrachtiging wat resulteert in meer energiezuinigheid. Klanten kiezen zelf de accu-technologie die het best aan hun behoeften voldoet.  Het open chassis, waarrond de heftruck opgebouwd is, zorgt voor een vlotte batterijwissel.

Ultieme bescherming

Alle onderdelen van deze krachtpatser zijn volledig afgeschermd zodat werkzaamheden buiten of in een natte of stoffige omgeving geen enkel probleem vormen. Door een luik in het contragewicht zijn de onderdelen toch nog vlot toegankelijk voor onderhoud. De volledig gesloten stalen cabine waarborgt de veiligheid en het comfort van de bestuurder in alle weersomstandigheden.

Recent Hefnieuws
Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Ja, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Denk aan het juiste rijbewijs, inschrijving, nummerplaat, verzekering en keuring. En natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Lees meer
Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

"Klanten ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden". Dat doet Thomas Van Coillie van UVA Rijschool door vanaf nu ook logistieke opleidingen aan te bieden.

Lees meer