70 jaar BT

BT is altijd een voorloper van kwaliteit en innovatie geweest. Bewijs hiervan zijn tal van belangrijke ontwikkelingen die op naam van BT genoteerd staan. Denk maar aan de uitvinding van de Europallet, de eerste Europees gestandaardiseerde pallet; de hydraulische manuele transpallet; de eerste zelfrijdende trucks in de jaren ’70 en de reachtruck met kantelcabine.

Naast de opening van een heus museum waarin de historie en de nalatenschap van BT in de bloemetjes worden gezet,  omvatten de festiviteiten ook de inwijding van het nieuwe test- en verificatiecentrum. Daar worden de nieuwste en meest geavanceerde material handling en logistieke oplossingen getest. Automatisatie en IoT (Internet of Things) zijn momenteel hot items. Deze testsite zal het bedrijf helpen om de kwaliteit van de producten te vrijwaren en zal nieuwe materialen en technologieën onderzoeken om aan de behoeften van de klant te voldoen.

“Door de 70ste verjaardag van BT met dit evenement te vieren, laten we zien dat we de waarden en kwaliteiten van BT koesteren, terwijl we zelf als Toyota Material Handling er naar blijven streven om innovatief te zijn.” zegt Matthias Fischer, directeur en CEO van Toyota Material Handling Europe. “Het is belangrijk om te leren uit ons verleden om de toekomst te plannen. Het laat ons toe om te bouwen op onze cultuur. Om een voorbeeld te noemen, een goede samenwerking met onze klanten en leveranciers karakteriseert zowel BT als Toyota.”

“De manier waarop we goederen verplaatsen zal wijzigen naargelang de behoefte van de klant. Daarop moeten we goed voorbereid zijn.”

Het BT museum laat niet enkel het rijke verleden aan innovaties van BT zien, maar ook de nieuwe manier van denken voor de toekomst bij Toyota Material Handling.  Het museum zal dynamisch functioneren en continue blijven verbeteren volgens het Kaizen principe.

Het Zweedse BT werd in 2000 door de Toyota Industries Corporation ingelijfd.

Ontdek het BT assortiment

Ontdek ons assortiment elektrische transpalletten, stapelaars, reachtrucks en overig intern transport materiaal hier.

Recent Hefnieuws
Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Ja, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Denk aan het juiste rijbewijs, inschrijving, nummerplaat, verzekering en keuring. En natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Lees meer
Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

"Klanten ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden". Dat doet Thomas Van Coillie van UVA Rijschool door vanaf nu ook logistieke opleidingen aan te bieden.

Lees meer