11 Unieke Merlo verreiker features

Merlo, de Italiaanse fabrikant van verreikers, staat bekend als innovator. Ze gebruiken vaak nieuwe technologieën in hun machines om de productiviteit, de veiligheid en het comfort van de bestuurder te verbeteren. Maar wist je ook dat heel wat van deze features uniek zijn voor Merlo verreikers? Een overzicht.

1. Geveerde cabine

Verschillende modellen uit het Merlo gamma hebben de unieke geveerde cabine die je als CS in de typebenaming terug vindt bv: TF33.9CS-140. Deze cabine heeft een hydropneumatische vering die de bestuurder met een elektrische schakelaar bedient. Wanneer de vering actief is, kan de cabine 110 mm op en neer gaan. Dat dempt trillingen en verhoogt het werkcomfort in de cabine waardoor transport en werken op oneffen terrein veel vlotter verloopt.

2. Kantelbare cabine

De kantelbare cabine bij roterende verreikers is echt alleen terug te vinden bij Merlo. Met een druk op de knop kan de bestuurder de cabine verticaal tot 20° kantelen. Dat zorgt voor een beter zicht op de last en dus voor meer comfort, ergonomie en veiligheid. Al kan de eerste keer kantelen wel eens een bevreemdende ervaring zijn voor de bestuurder.

3. Grootste cabine

Merlo verreikers hebben de grootste cabine in hun categorie met een uitstekend zicht rondom. Bovendien zijn de cabines uitgerust met een deur die 180° opent. Daardoor zijn ze net als een staldeur te openen in 2 delen voor natuurlijke ventilatie of communicatie met de collega’s rondom de machine.

4. Side-shift

De side-shift zit ingebouwd in het chassis van de Merlo machines met steunpoten. Het laat de giek of arm zijdelings bewegen om de lading zeer nauwkeurig te positioneren. De verreiker opnieuw manoeuvreren omdat hij net niet goed staat, is dus niet langer nodig met tijdswinst en een hogere productiviteit als gevolg.

5. Veelzijdige steunpoten

De stabilisatoren of steunpoten van Merlo Panoramic verreikers bevinden zich altijd voor en niet naast de machine. Dankzij dit unieke design nemen ze weinig plaats in tijdens het werk en wordt de verreiker ook niet breder dan het eigen chassis. De steunpoten kunnen onafhankelijk van elkaar bestuurd worden en zijn eenvoudig te positioneren op de grond. Zelfs op zacht of steil terrein.

 

Ook bij ROTO verreikers kan de bestuurder de steunpoten onafhankelijk van elkaar in verschillende posities afstempelen. Handig wanneer de verreiker bijvoorbeeld dicht bij een muur staat. De stabilisatoren langs de ene zijde worden dan vlakbij de machine afgestempeld terwijl de stabilisatoren langs de andere zijde wel volledig uitgeschoven opgesteld kunnen worden. Die positie van de steunpoten beïnvloedt ook het werkbereik van de verreiker. Hoe verder de steunpoten van de machine staan, hoe groter het werkbereik aan die zijde van de verreiker.

6. Nivelleren dankzij hoekcorrectie

De verrreikers met stabilisatoren, uitgezonderd de P30.10, zijn uitgerust met hoekcorrectie. Twee hydraulische cilinders bevinden zich tussen het chassis en de as om een zijdelingse helling op de grond tot 8% te corrigeren. Dit vermijdt stabiliteitsproblemen en maakt het mogelijk om een lading perfect verticaal op te heffen ondanks een oneffen ondergrond.

7. Lager verbruik met EPD

EPD (Eco Power Drive) is een uniek en innovatief systeem voor transmissie en controle van de motor. Het EPD stuurt en wijzigt de snelheid van de motor op basis van de werkomstandigheden, met een lager verbruik van wel 18% als resultaat. Met het EPD kan de bestuurder ook proportioneel het toerental van de motor besturen via de joystick. Hoe verder u de joystick wegduwt, hoe hoger het toerental van de motor. Ideaal om nauwkeurig te werken.

8. Controle over hydraulische functies

Het is mogelijk om de hydraulische functies van Merlo verreikers met stabilisatoren tijdelijk uit te schakelen om te verhinderen dat de machine onbedoelde bewegingen maakt. Daarmee kan de bestuurder bijvoorbeeld verhinderen dat het vorkenbord nog kan kantelen tijdens het werk met een lier, zodat de hoek van de kabel van de lier altijd correct blijft.

9. Bewegingslimieten instellen met ASCS

Het ASCS (Adaptief Stabiliteit Controle Systeem) vermijdt dat de machine voorover kantelt bij het verplaatsen van een lading. De bestuurder kan de snelheid van de hydraulische bewegingen instellen en eenvoudig de geometrische limieten vastleggen waarbinnen de giek of arm veilig kan werken. Om deze parameters in realtime te bekijken en in te stellen beschikt de bestuurder over een groot kleurenscherm in de cabine.

10. High-Flow hydraulica

De verreiker modellen met Hi-Flow (HF) technologie zijn uitgerust met de meest recente hydraulische verdeelblok en een pomp met een verhoogd hydraulisch vermogen. Hi-Flow hydraulica combineert de kenmerken van een traditioneel hydraulisch systeem met volgende innovatieve oplossingen: 

  • Tot 4 hydraulische bewegingen tegelijk
  • Constante olietoevoer naar accessoires
  • Zakken met de zwaartekracht
  • Automatisch verticaal heffen
  • Herhaalde bewegingen eenvoudiger maken met Set-point
  • Flotteerbeweging van de giek om de contouren van de grond te volgen

Dankzij de Hi-Flow technologie kan Merlo dus eersteklas prestaties en unieke oplossingen aanbieden om de dagelijkse taken van bestuurders te vergemakkelijken en te versnellen.

 

11. 'Ring-of-steel'-chassis bij roterende verreikers

Om de bestuurder en mechanische onderdelen maximaal te beschermen tegen botsingen en schokken, heeft het ROTO chassis aan de buitenkant een stalen rand, gemaakt uit een stevig metalen profiel met een diameter van 70 mm. Het chassis van Merlo ROTO verreikers is trouwens eerder klein in vergelijking met soortgelijke machines op de markt. Bovendien zwenkt de bovenbouw niet verder uit dan de steunpoten. Extra veilig en extra compact.

 

Verdeler van Merlo verreikers

Hermans Heftrucks is verdeler van Merlo verreikers.

Heb je vragen of wens je meer info over deze unieke eigenschappen van Merlo verreikers?

Contacteer ons

Recent Hefnieuws
Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Ja, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Denk aan het juiste rijbewijs, inschrijving, nummerplaat, verzekering en keuring. En natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Lees meer
Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

"Klanten ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden". Dat doet Thomas Van Coillie van UVA Rijschool door vanaf nu ook logistieke opleidingen aan te bieden.

Lees meer