8 Prins Tiger heftrucks bij Siergrassenkwekerij Gert Gernée

8. Dat is het aantal Prins Tiger semi-ruw terrein heftrucks dat Siergrassenkwekerij Gernée heeft rondrijden op haar site van 14 hectare groot. Voor de kwekerij uit Sint-Katelijne-Waver bestaat er dan ook geen beter toestel om het intern transport, alsook het laden en lossen van 12 miljoen plantjes op jaarbasis vlot te laten verlopen.

In 2007 richtte Gert Gernée zijn kwekerij op. Wat als kind eind jaren tachtig begon met het zaaien van viooltjes is nu uitgegroeid tot een kwekerij van 14 hectare groot. Ook het aanbod spreekt tot de verbeelding: meer dan 400 verschillende grassen en 250 vaste planten en bodembedekkers, goed voor zo’n 12 miljoen gepotte planten per jaar. Nog iets dat hoge ogen gooit: de vloot heftrucks op de site in Sint-Katelijne-Waver.

“We rijden hier rond met 8 Prins Tiger semi-ruw terrein heftrucks. Zo’n vloot is ook iets dat je niet alle dagen ziet”, weet Gert Gernée. “We gebruiken ze voor intern transport en het laden en lossen van alle planten. Met de lage bodemdruk dankzij brede luchtbanden zijn het de ideale toestellen om over onze plantendoeken te rijden en om ook bij natter weer door de aarde te kunnen rijden via de afneembare contragewichten.”

De Prins Tiger heftrucks zijn klasbakken. En dat voel je op het einde van de rit wel, zowel ergonomisch, logistiek als financieel.

Kwaliteit van Toyota

De Prins Tiger is een omgebouwde Toyota of Cesab-heftruck met aangepaste wielassen en grote luchtbanden. Kwaliteit verzekerd dus. Het toestel is beschikbaar in verschillende modellen, gaande van 1 tot 2,5 ton hefvermogen en met een diesel-, LPG- of elektrische motor. Bij Gernée gaat het om diesels met 1,2 ton hefvermogen.

“Met de dieselmotoren blijft een vlotte werking gegarandeerd omdat we slechts om de zoveel tijd moeten bijtanken”, verduidelijkt Pieter Buts van Siergrassenkwekerij Gernée. “De toestellen zijn echt topkwaliteit. Herstellingen zijn nog niet vaak nodig geweest.”

Klasbakken

Als officiële verdeler in België van de Prins Tiger heftrucks is Hermans Heftrucks de partner van Gernée. De samenwerking met Siergrassenkwekerij Gernée gaat al 20 jaar terug met de aanschaf van een eerste occassiemodel.

“Gemiddeld kopen we om de 2 jaar een extra toestel bij, nieuw. Momenteel bestaat de vloot uit 8 heftrucks. Op deze manier heeft elk team een toestel ter beschikking, moet men niet meer wachten op een chauffeur en blijft een vlotte logistiek gegarandeerd. Dat zorgt ervoor dat de investering snel rendeert. Intussen overweeg ik zelfs een 9de Prins Tiger aan te kopen, zodat we bij het laden en lossen van vrachtwagens geen heftruck moeten opofferen ten koste van het interne transport.”

En ook dat zal via Hermans Heftrucks verlopen. “We kunnen vertrouwen op een goede service, in combinatie met een zeer goede kwaliteit. De Prins Tiger heftrucks zijn klasbakken. En dat voel je op het einde van de rit wel, zowel ergonomisch, logistiek als financieel”, besluit Gernée.

Verdeler van Prins heftrucks

Hermans Heftrucks is verdeler van Prins semi-ruw terrein heftrucks voor België.

Heb je vragen of wens je meer info over een Prins Tiger heftruck?

Contacteer ons

Recent Hefnieuws
Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Ja, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Denk aan het juiste rijbewijs, inschrijving, nummerplaat, verzekering en keuring. En natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Lees meer
Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

"Klanten ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden". Dat doet Thomas Van Coillie van UVA Rijschool door vanaf nu ook logistieke opleidingen aan te bieden.

Lees meer