Hoogwerker op remork vervoeren

Een hoogwerker laten transporteren met een vrachtwagen is niet altijd voor iedereen de juiste oplossing. Soms is het namelijk een must om flexibel te zijn voor je eigen klanten en is het uitermate belangrijk om snel te kunnen schakelen en zelf te bepalen waar en wanneer je werken op hoogte uitvoert. De perfecte compagnon daarvoor? Een spinhoogwerker die je zelf op een aanhangwagen kan vervoeren bijvoorbeeld.

Wil je zelf een hoogwerker op een aanhangwagen vervoeren? Hou dan zeker rekening met volgende aspecten vooraleer je investeert in een aanhangwagen of hoogwerker.

Rijbewijs BE

Zo heb je een rijbewijs BE nodig om een categorie B-voertuig en een aanhangwagen of remorque met een maximaal toegelaten massa (mtm) van meer dan 750 kg en ten hoogste 3.500 kg te besturen. Ben je al in het bezit van een rijbewijs B, dan moet je geen extra theoretisch examen afleggen. Een praktisch examen is wel vereist.

Maximaal Toegelaten Massa (MTM)

Verder is het belangrijk om de MTM in de gaten te houden. De combinatie van het trekkend voertuig en aanhangwagen met hoogwerker mag bij een rijbewijs BE maximaal 7.000 kg wegen. De MTM van je aanhangwagen mag ook niet meer dan 3.500 kg bedragen. Dat wil zeggen dat het gezamenlijke gewicht van je hoogwerker en aanhangwagen niet meer dan 3.500 kg mag zijn. Houdt ook rekening met de maximale sleepkracht van je voertuig. Die kan je terugvinden op het CoC of keuringsattest van je voertuig.

Bij een aanhangwagen met een eigen gewicht van 800 kg en een trekkend voertuig met een maximale sleepkracht van 3.500 kg, kan je dus opteren voor een hoogwerker die maximaal 2.700 kg weegt. Dat is niet veel als je weet dat een kniktelescopische hoogwerker met een werkhoogte van 12 m al snel 4 ton weegt.

Spinhoogwerker als oplossing

Maar er zijn ook lichte en compacte alternatieven, zoals spinhoogwerkers. Deze zijn ideaal om te vervoeren met een aanhangwagen. De spinhoogwerkers van Platform Basket zijn verkrijgbaar met werkhoogtes van 13 tot 43 m waarvan de modellen tot en met 20 m te vervoeren zijn met een aanhangwagen.

Het compacte design zorgt niet alleen voor een vlekkeloos transport, de toestellen passen op die manier ook door een deur of tuinpoortje. Met een spinhoogwerker bereik je dus plaatsen die met andere hoogwerkers vaak ontoegankelijk zijn.

Importeur van Platform Basket spinhoogwerkers

Hermans Heftrucks is importeur van Platform Basket spinhoogwerkers voor de Belgische markt.

Heb je vragen of wens je meer info over spinhoogwerkers?

Contacteer ons

Recent Hefnieuws
Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Ja, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Denk aan het juiste rijbewijs, inschrijving, nummerplaat, verzekering en keuring. En natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Lees meer
Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

"Klanten ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden". Dat doet Thomas Van Coillie van UVA Rijschool door vanaf nu ook logistieke opleidingen aan te bieden.

Lees meer