Merlo verreiker op de testsite van het R&D-center

Als officieel verdeler van Merlo verreikers mocht Hermans Heftrucks op 20 en 21 juni 2019 de Merlo-fabriek in het Italiaanse Cuneo bezoeken. Daar konden we met eigen ogen vaststellen dat het Italiaanse familiebedrijf hard werkt aan vernieuwing en uitbreiding.

MERLO INVESTEERT 8% OMZET IN R&D

In het Merlo Training & Research Center worden volop de laatste prototypes van de nieuwe roterende verreikers getest (o.a. Roto 50.21, Roto 50.26 S Plus, Roto 50.35 S Plus). De R&D afdeling van Merlo telt 130 werknemers die continu werken aan de verbetering van het gamma. Het bedrijf investeert hier 8% van de jaarlijkse omzet in. Dit resulteert in een breed gamma met unieke eigenschappen en extra’s zoals de Movimatica-toepassing waarmee foutmeldingen vanop afstand bekeken kunnen worden.

UITBREIDING PRODUCTIECAPACITEIT VERREIKERS

Merlo werkt aan het opdrijven van de productiecapaciteit. De 1.300 werknemers van Merlo produceerden in 2018 meer dan 5.600 telescopische verreikers. De oppervlakte van de fabriekshallen bedraagt ondertussen 235.000 m². Waar er in 2014 nog 18 machines per dag werden geassembleerd, moeten dit er 35 per dag worden in 2020. De switch naar een modulaire opbouw van de machines moet dit mogelijk maken.

90% EIGEN MERLO-ONDERDELEN

Doordat Merlo 90% van de onderdelen zelf ontwerpt en produceert, kunnen ze zeer flexibel unieke machines ontwerpen. Bovendien beperkt dit de afhankelijkheid van toeleveranciers. Om de groeiende productie te kunnen volgen verdubbelt Merlo momenteel ook de opslagcapaciteit voor onderdelen. Een tweede volledig geautomatiseerd onderdelenmagazijn is volop in aanbouw.

UW REGIO DEALER VOOR MERLO VERREIKERS

Hermans Heftrucks is uw regio-dealer van Merlo industriële verreikers. Een uitgebreid aanbod nieuwe en huurtoestellen staat garant voor ruime keuzemogelijkheden.

Recent Hefnieuws
Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Ja, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Denk aan het juiste rijbewijs, inschrijving, nummerplaat, verzekering en keuring. En natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Lees meer
Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

"Klanten ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden". Dat doet Thomas Van Coillie van UVA Rijschool door vanaf nu ook logistieke opleidingen aan te bieden.

Lees meer