Wat kost een heftruck?

De aankoop van een heftruck is een belangrijke investering voor elk bedrijf. Daarom is het van belang dat u de juiste heftruck voor uw situatie koopt. Maar wat bepaalt nu of een heftruck € 10.000 of € 50.000 kost?

Hefvermogen en hefhoogte

Voor eender welk type heftruck geldt, hoe groter het hefvermogen, hoe groter de prijs. Voor de hefmasten geldt hetzelfde principe, hoe hoger de maximale hefhoogte, hoe hoger de prijs. Een tweevoudige mast zonder vrije heffing is goedkoper dan een drievoudige mast met vrije heffing.

Opties en heftruck-accessoires

Heftrucks kunnen worden uitgerust met een brede waaier aan opties en accessoires. Een heftruck met volledige cabine zal meer kosten dan één zonder cabine. De meeste heftrucks worden standaard uitgerust met een sideshift, maar er zijn ontelbare voorbouw mogelijkheden die elk hun prijs hebben.

Diesel, LPG of Elektrisch

Ook het type motor heeft invloed op de prijs. Een elektrische vorkheftruck is duurder dan een heftruck op diesel of LPG. De keuze van het type truck mag in de eerste plaats niet afhangen van de prijs aangezien elk type heftruck een eigen toepassing heeft. Zo is het niet aan te raden om de hele dag binnen te rijden met een diesel heftruck en rijdt een elektrische heftruck best niet door weer en wind.

Kwaliteit en restwaarde

Net zoals in de autosector is er vaak een kwalitatief verschil tussen heftruckmerken. Prijzenspelers kunnen doorgaans minder kwaliteit en innovatie bieden dan A-merken. Vorkheftrucks van A-merken behouden ook een grotere restwaarde. Het is dus belangrijk om de kostprijs over de hele levenstermijn te bekijken.

Nieuw of tweedehands?

Het is vanzelfsprekend dat een nieuwe heftruck duurder is dan een gelijkaardig tweedehands toestel. Maar ook tussen tweedehands heftrucks zijn er verschillen. Naast de hierboven aangehaalde punten zijn het bouwjaar en de urenstand prijsbepalende factoren. Maar ook de staat van het toestel is van belang. Is de heftruck compleet gereviseerd en heeft deze een nieuwe laklaag gekregen? Dan stijgt de waarde van de truck. Houdt ook rekening met garantie op tweedehands heftrucks.

Heftruck prijzen

Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar zoals de bovenstaande punten aanhalen, mag de aanschafwaarde alleen niet bepalend zijn voor uw keuze. Wij geven u wel graag een indicatie van wat u kan verwachten. Prijzen van nieuwe heftrucks liggen tussen € 20.000 en € 50.000 voor de meest courante types. Voor een kwalitatieve occasie heftruck voorziet u best een budget beginnend bij € 10.000.

Heftruck nodig?

Bekijk ons assortiment nieuwe en tweedehands heftrucks.

Recent Hefnieuws
11 Unieke eigenschappen van Merlo verreikers

11 Unieke Merlo verreiker features

Merlo gebruikt vaak nieuwe technologieën in hun machines om de productiviteit, de veiligheid en het comfort te verbeteren. Heel wat van deze features zijn uniek voor Merlo verreikers. Een overzicht.

Lees meer
Hoogwerker op aanhangwagen vervoeren

Hoogwerker op aanhangwagen vervoeren

Wil je zelf een hoogwerker op een aanhangwagen vervoeren? Hou dan zeker rekening met het soort rijbewijs, de MTM en het type hoogwerker.

Lees meer