5 Redenen om te kiezen voor een tweedehands heftruck

De aankoop van een nieuwe heftruck is niet voor iedereen een vereiste. Waarom de keuze voor een tweedehands vorkheftruck dan vaak een goed alternatief is? We zetten 5 redenen op een rijtje.

1. Ruime keuze

Heftrucks hebben net als katten meerdere levens. Voor het ene bedrijf kan een heftruck misschien afgeschreven zijn, voor andere bedrijven zijn deze heftrucks vaak nog in prima staat en kunnen ze nog vele jaren meegaan. Dat maakt dat u bij de aankoop van een tweedehands heftruck vaak een ruime keuze heeft aan toestellen van verschillende merken in allerlei uitvoeringen.

2. Snelle levering

Wanneer u beslist om een heftruck aan te schaffen, betekent dit meestal ook dat de nood hoog is. Een snelle levering van uw heftruck is dus mooi meegenomen. Terwijl de levertijd van een nieuwe heftruck soms aardig durft op te lopen, kan een tweedehands heftruck in no time op de werkvloer worden ingezet.

3. Aanpasbaar

De aankoop van een tweedehands heftruck hoeft niet te betekenen dat u moet inboeten op gebruiksgemak of opties. Koopt u een gebruikte heftruck bij een erkende dealer met eigen hersteldienst, dan kan deze net zo als een nieuwe heftruck aan uw wensen worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van voorzetapparaten, banden, verlichting… Bovendien kan een occasie heftruck helemaal opnieuw gespoten worden, zowel in de originele merkkleur als in de eigen bedrijfskleuren of zelfs in uw favoriete clubkleuren. 

4. Garantie

Een erkend verdeler kent de voorgeschiedenis van zijn tweedehands toestellen omdat deze veelal uit de eigen verhuurvloot komen of worden overgenomen van betrouwbare partners. Bovendien zal uw heftruck voor levering ook een grondige technische controle ondergaan. Dat maakt dat u op beide oren kan slapen omdat u gekozen heeft voor een duurzame oplossing waarvan u nog jarenlang werkplezier zal hebben. En het beste van al: in vele gevallen kan u zelfs nog genieten van een garantieperiode voor uw tweedehands heftruck.

5. Lagere investeringskost

Het spreekt voor zich dat de kosten van uw investering lager zijn wanneer u kiest voor een tweedehands heftruck. Met een goed gereviseerde heftruck van een erkende dealer beleeft u het gevoel van een nieuwe machine voor een betaalbare prijs.

Meer info?

Wenst u meer info over een tweedehands heftruck of had u graag een vertegenwoordiger gesproken?

Contacteer ons

Recent Hefnieuws
Veilig werken met hefwerktuigen

Veilig werken met hefwerktuigen

Er gebeuren jaarlijks nog te veel incidenten met heftrucks, verreikers, hoogwerkers en andere hefwerktuigen. Download de veiligheidstips en help zo voorkomen.

Lees meer
Heylen Group neemt Hermans Heftrucks in Rijkevorsel over

Overname door Heylen Group

Heylen Group is de nieuwe lange termijn meerderheidsaandeelhouder van Hermans Heftrucks. En samen met het managementteam neemt het de fakkel over van Leo en Patrick Hermans.

Lees meer