Merlo verreikers op de Zuidpool

Deze prachtige foto en de foto's verder in dit artikel werden genomen op Antarctica. Ja u leest en ziet het goed. Er rijden zelfs Merlo verreikers rond op de Zuidpool. En dat al sinds 1985.

De eerste verreiker op de Zuidpool

De eerste Merlo verreiker op de Zuidpool was een SM30. Speciaal aangepast aan de arctische temperaturen en extreme weersomstandigheden. Deze krachtpatser werd ingezet voor het logistieke aspect op de Italiaanse Zucchelli basis.

Sinds die eerste verreiker heeft de Merlo Group haar aanwezigheid op de Zuidpool uitgebreid tot momenteel 12 stuks. Deze hebben allemaal een speciale ‘Antarctica’-configuratie en worden dankzij verschillende voorbouwstukken ingezet voor het laden en lossen van vrachten, het verplaatsen van grote hoeveelheden grond en zelfs voor het boren van ijs.

 

De prachtige foto's

Merlo op verschillende arctische basissen

Niet alleen de Italianen zijn voor de unieke verreikers van Merlo gewonnen. De Nieuw-Zeelanders zetten een Merlo P28.8 in op hun Scott Base en de Spanjaarden verzetten bergen werk met hun P32.6 Plus op hun basis Gabriel de Castilla waar deze foto’s genomen zijn.

Collega Merlo-dealer Automoción Lozano uit Spanje nam de logistieke huzarenklus op zich om een verreiker op de Zuidpool te leveren. En omdat een technieker naar Antarctica sturen te hoge verplaatsingskosten met zich meebrengt, heeft het Spaanse leger een technische opleiding kunnen volgen in de hoofdzetel van Merlo om zelf het onderhoud en herstellingen uit te voeren.

De verschillende basissen met Merlo verreikers op de kaart hierboven:

  • Links de Spaanse Gabriel de Castilla basis
  • Rechts boven de Italiaanse Dome C basis en Zuccheli Station aan de kust
  • Rechtsonder de Nieuw-Zeelandse Scott basis

Uw regio dealer

Hermans Heftrucks is uw regio-dealer van Merlo verreikers. Een uitgebreid aanbod nieuwe en huurtoestellen staat garant voor oplossingen op maat van uw situatie.

Conctacteer ons vrijblijvend voor meer info of vragen.

Recent Hefnieuws
Vossal gebruikt rupshoogwerker van Hermans Heftrucks

Vossal en Hermans Heftrucks: huurpartners van het eerste uur

Toen Hermans Heftrucks met de verhuur van machines begon, was de specialist in aluminium ramen en deuren Vossal bij de eersten om van die nieuwe dienst gebruik te maken.

Lees meer
Slingsby showroom in London singlelift trucks

De voorloper van de handtranspallet

De spiegel van een bestelwagen van Hermans wordt beschadigd in een aanrijding. Een heel banale gebeurtenis, maar dit voorval is de aanleiding voor de gift van een museumstuk. De voorloper van de handtranspallet.

Lees meer