De roterende verreiker wordt 30 jaar

In 1991 verrast verreiker-producent Merlo vriend en vijand met de introductie van de roterende verreiker. De sector volgt en de ontwikkelingen raken in een stroomversnelling. Maar Merlo houdt stand en is 30 jaar later nog steeds nummer 1 in roterende verreikers.

Verreikers zijn een soort vorkheftruck met telescopische mast die vooral in de landbouw, de industrie en de bouwsector worden gebruikt. Roterende verreikers onderscheiden zich van de starre verreikers door hun roterende bovenwagen. Net zoals de geschutskoepel van een legertank kan deze 360° ronddraaien waardoor het werkbereik van een roterende verreiker aanzienlijk groter is dan dat van starre verreikers.

Het was Italiaans verreiker producent Merlo dat 30 jaar geleden voor het eerst met een roterende verreiker (of kortweg ROTO) op de markt kwam. Gedurende die periode zijn ze blijven investeren en innoveren en dat heeft geleid tot het huidige productgamma met hefhoogtes tot wel 34 m en hefvermogens tot 7 ton.

Multi inzetbaar

Roterende verreikers zijn, nog meer dan starre verreikers, multi-inzetbaar door een arsenaal aan accessoires en de mogelijkheid om ze vanop afstand te bedienen. Zo wordt een roterende verreiker een hoogwerker door er een werkkooi op te monteren; een hijskraan door het bevestigen van een lier en een shovel door hem uit te rusten met een schepbak. 1 ROTO vervangt dus zonder problemen verschillende andere machines.

30 jaar later zijn de roterende verreikers van Merlo nog steeds top in innovatie en veiligheid. Dat blijkt onder meer uit de comfortabele cabines met het beste zicht rondom en uit de MCDC-technologie die aangekoppelde accessoires detecteert en bijhorende laadgrafieken automatisch inlaadt.

Ontdek ons assortiment verreikers

Hermans Heftrucks is uw regio-dealer van Merlo verreikers. Een uitgebreid aanbod nieuwe en huurtoestellen staat garant voor een oplossing op maat van uw situatie.

Meer info of een vraag? Contacteer ons vrijblijvend door te mailen naar sales@hermans-heftrucks.be of te bellen op +32 3 340 04 90.

Recent Hefnieuws
Veilig werken met hefwerktuigen

Veilig werken met hefwerktuigen

Er gebeuren jaarlijks nog te veel incidenten met heftrucks, verreikers, hoogwerkers en andere hefwerktuigen. Download de veiligheidstips en help zo voorkomen.

Lees meer
Heylen Group neemt Hermans Heftrucks in Rijkevorsel over

Overname door Heylen Group

Heylen Group is de nieuwe lange termijn meerderheidsaandeelhouder van Hermans Heftrucks. En samen met het managementteam neemt het de fakkel over van Leo en Patrick Hermans.

Lees meer