Werken op hoogte? Maak het jezelf gemakkelijk

Werken op moeilijk bereikbare plaatsen is vaak een lastige klus, en al zeker wanneer die plaatsen zich op een aanzienlijke hoogte bevinden. Gelukkig bestaan er hoogwerkers in verschillende maten en gewichten. Van rupshoogwerkers en rupsschaarliften tot spinhoogwerkers, wij helpen u aan het juiste type toestel.

Voor iedere situatie bestaat er een hoogtewerker als niet te missen bondgenoot. Daarbij is niet alleen de ondergrond van belang, maar ook de werkhoogte het gewicht en de afmeting van de machine.

Voor iedere uitdaging een oplossing

Het gewicht van een hoogwerker speelt een belangrijke rol. Zo kan een zware hoogwerker flink wat schade veroorzaken op gevoelige ondergronden, zoals een oprit van een huis. Daar geraken de tegels bijvoorbeeld snel beschadigd bij het gebruik van een foute hoogwerker. Een lichtgewicht hoogwerker is hier een betere oplossing.

Hetzelfde bij een zachte ondergrond, waarbij een foute keuze zelfs tot catastrofale gevolgen kan lijden. Niet alleen bestaat de kans dat de hoogwerker wegzakt, er ontstaat ook een aanzienlijk kantelgevaar door een gebrek aan stabiliteit. De keuze in gewichtsklasse is hier dus evenzeer belangrijk. Bovendien is in dit geval een toestel met voldoende steunpunten zoals bijvoorbeeld stempels of rupsen een interessante optie.

Voor opdrachten op moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld met smalle doorgangen of in kleine ruimtes, vormen compacte modellen dan weer de beste keuze. En wat met ruw terrein en steile hellingen? Dat was lange tijd ontoegankelijke terrein voor hoogwerkers, maar dankzij nieuwe technologieën kan dit vandaag wel via een hoogwerker op rupsbanden. Zelfs een model met zelf nivellerend onderstel behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Vele mogelijkheden

Hermans Heftrucks is invoerder van Platform Basket spinhoogwerkers voor België en invoerder/verdeler van AlmaCrawler schaarliften en hoogwerkers op rupsen voor de provincies Antwerpen en Limburg. Dankzij een uitgebreid assortiment nieuwe, tweedehands en huurtoestellen en een uitgebreide expertise weet Hermans Heftrucks voor iedere werksituatie de meest ideale oplossing voor te stellen.

Zo zijn er bijvoorbeeld de AlmaCrawler rupshoogwerkers en rupsschaarliften. Beiden zijn uitermate geschikt voor ruw terrein en steile hellingen, zelf nivellerend en kennen een respectievelijke werkhoogte tot 12 en 14 meter. De rupshoogwerkers zijn voorzien van een verstelbaar rupsonderstel en een krachtige dieselmotor, terwijl de rupsschaarliften een grotere capaciteit aankunnen en beschikbaar zijn in verschillende aandrijvingen.

De spinhoogwerkers kenmerken zich door een compact design en een werkhoogte tot 33 meter. De toestellen zijn licht, hebben stabiele stempelpoten en verbreedbare rupsen: veelzijdig én eenvoudig in bediening.

Zelf op zoek naar een hoogwerker?

Bent u zelf op zoek naar een hoogtewerker of had u graag een vertegenwoordiger gesproken? Contacteer ons dan vrijblijvend via sales@hermans-heftrucks.be of telefonisch via 03 340 04 90.

Recent Hefnieuws
Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Mag ik met een heftruck, verreiker of hoogwerker op de openbare weg?

Ja, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Denk aan het juiste rijbewijs, inschrijving, nummerplaat, verzekering en keuring. En natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Lees meer
Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

Opleiding heftruck rijbewijs bij UVA Rijschool dankzij tweedehands heftrucks

"Klanten ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden". Dat doet Thomas Van Coillie van UVA Rijschool door vanaf nu ook logistieke opleidingen aan te bieden.

Lees meer